Taste of Tradition: Exploring National Dishes and Delicacies
Název: “Taste of Tradition: Exploring National Dishes and Delicacies” (Chuť tradice: objevujeme národní pokrmy a pochoutky)
Doba trvání: březen – červen 2024
Zúčastněné školy:
Colegio Sagrado Corazón-Corazonista, |
Valladolid |
Španělsko |
Gülay Azim Uyar Çok Programlı Anadolu Lisesi |
Ermenek |
Turecko |
Gymnázium Rájec-Jestřebí |
Rájec-Jestřebí |
Česká Republika |
Gymnázium Tvrdošín |
Tvrdošín |
Slovensko |
Osnovna škola Lovinac |
Lovinac |
Chorvatsko |
Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi |
Zonguldak |
Turecko |
Počet zúčastněných:
7 učitelů
62 žáků (Gymnázium Rájec-Jestřebí: 9 žáků prvního ročníku)
Cíle, obsah a výstupy projektu:
Jedním z hlavních cílů projektu bylo seznámit se s historií a kulturním pozadím národních pokrmů své země a vzájemně sdílet tyto poznatky se zahraničními studenty. Kulturní výměna byla cílem i dalších aktivit, mezi které patřilo představení jednotlivých studentů, jejich školy a města. Probíhala také online setkání studentů i učitelů přes Microsoft Teams a komunikace formou chatu v rámci platformy TwinSpace. Následovala výměna receptů mezi školami, vaření a ochutnávka zahraničních jídel. Vše bylo zakončeno zpětnou vazbou. Hlavní výstup projektu je kuchařka ve formě Google dokumentu, kterou společně vytvořili studenti všech zúčastněných škol.
Učitelé, kteří na projektu spolupracovali, zažádají ve své zemi o udělení národní pečeti kvality (National Quality Label). V případě dobrého hodnocení, bude projekt automaticky zařazen mezi žadatele o pečeť kvality na evropské úrovni (European Quality Label).
.
mapa
Meteostanice